Laskimen asetusten määrittely

Painamalla -näppäintä useampaan kertaan saat esille lisäasetusruutuja.
Alleviivatut ( ___ ) asetukset ovat alkuperäisiä oletusarvoja.

Deg Rad Gra
Määrittelee kulman yksiköksi asteet, radiaanit tai goonit syötetylle arvolle ja laskutulokselle.
(90° = π/ 2 radiaania = 100 goonia)

Fix Sci Norm
Määrittelee laskutuloksen numeroiden määrän näytöllä.

Fix: Annettu arvo (0–9) määrittää laskutuloksessa näytettävien desimaalien määrän. Laskutulokset pyöristetään annettuun määrään ennen niiden näyttämistä.

Esimerkki: 100 ÷ 7 = 14,286 (Fix 3)

Esimerkki: 100 ÷ 7 = 14,29 (Fix 2)

Sci: Annettu arvo (1–10) määrittää laskutuloksen merkitsevien numeroiden määrän. Laskutulokset pyöristetään annettuun määrään ennen niiden näyttämistä.

Esimerkki: 1 ÷ 7 = 1,4286 × 10-1 (Sci 5)

Esimerkki: 1 ÷ 7 = 1,428571429 × 10-1 (Sci 0)

Norm: Valitsemalla toinen mahdollisista asetuksista (Norm 1, Norm 2) määritetään alue, jolla tulokset näytetään eksponentiaalisessa muodossa. Tämän alueen ulkopuolella tulokset näytetään ei-eksponentiaalisessa muodossa.

Norm 1: 10-2 > |x|, |x| ≧ 1010
Norm 2: 10-9 > |x|, |x| ≧ 1010

Esimerkki: 1 ÷ 200 = 5 × 10-3 (Norm 1)

Esimerkki: 1 ÷ 200 = 0,005 (Norm 2)

ab/c d/c
Määrittelee murtolukujen laskutuloksen näyttötavaksi joko sekaluvun (ab/c) tai epämurtoluvun (d/c).

Dot Comma
Määrittelee, käytetäänkö laskutuloksen näytössä desimaalierottimena pistettä vai pilkkua. Syöttöarvojen desimaalierotin on aina piste.
Dot: Desimaalierottimena piste, tulosten erottimena
Comma: Desimaalierottimena pilkku, tulosten erottimena piste

Huomautus:

Asetusvalikon voi sulkea valitsematta mitään painamalla .

Laskumoodin ja muiden asetusten alustaminen

Alla esitetty toimenpide alustaa laskutilan ja asetusvalikon muut asetukset.

fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS: (CLR)(Mode)
fx-220 PLUS: (Mode)

Palautuksen kohde: Palautettava oletusasetus:
Laskumoodi COMP
Kulmayksikkö Deg
Eksponentiaalinen näyttötapa Norm 1
Murtolukujen näyttötapa a b/c
Desimaalierottimen muoto Dot

Jos haluat peruuttaa alustuksen tekemättä muutoksia, paina (peruuta) sijaan.