Käytön aloittaminen

Kannen poisto

Ennen laskimen käyttöä poista kansi työntämällä sitä alaspäin. Kiinnitä kansi tämän jälkeen laskimen takapuolelle kuvan mukaisesti.

Virran kytkeminen ja katkaiseminen

Kytke laite päälle -näppäimellä.

Sammuta laskin painamalla (OFF).

Huomautus:

Laskin sammuu lisäksi automaattisesti, kun se on ollut käyttämättömänä noin 10 minuutin ajan. Voit kytkeä laskimen takaisin päälle -näppäimellä.

Näytön kontrastin säätäminen

1. Paina .

Näytössä näkyy nyt näytön asetusruutu.

2. Paina .

3. Säädä näytön kontrastia - ja -näppäimillä.

4. Tallenna haluttu asetus painamalla .

Tärkeää:

Mikäli näytön kontrastin säätäminen ei paranna sen luettavuutta, syy on todennäköisesti lähes loppuun käytetty paristo. Vaihda paristo.

Näppäinmerkinnät

fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS: Kun painat aluksi - tai -näppäintä ja tämän jälkeen jotakin muuta näppäintä, laskin suorittaa jälkimmäisen näppäimen vaihtoehtoisen toiminnon.
fx-220 PLUS: Kun painat aluksi
-näppäintä ja tämän jälkeen jotakin muuta näppäintä, laskin suorittaa jälkimmäisen näppäimen vaihtoehtoisen toiminnon.

Vaihtoehtoinen toiminto on merkitty tekstillä näppäimen yläpuolelle.

fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS:

(1) Päätoiminto
(2) Vaihtoehtoinen toiminto
fx-220 PLUS:

Seuraavassa esitetään näppäinten vaihtoehtoisen toiminnon eri värien merkitykset.

Jos näppäinmerkin teksti on tämän värinen: Se merkitsee tätä:
Keltainen Paina ja sitten haluttua näppäintä päästäksesi käytettävissä olevaan toimintoon.
Punainen Paina ja sitten haluttua näppäintä syöttääksesi asianmukaisen muuttujan, vakion, funktion tai symbolin. (vain fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS)
Sininen (tai sinisenvärisissä hakasuluissa) Toimintoa varten sinun on kytkettävä päälle SD- tai REG-moodi. (vain fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS)

Seuraavassa on esimerkki siitä, miten vaihtoehtoisten toimintojen käyttö esitetään tässä oppaassa.
Esimerkki: (sin-1)* 1 * Sulkeissa on ilmoitettu niitä edeltävillä näppäimillä () päälle kytkettävä toiminto. Huomaathan, että sulkeiden sisältöä ei näppäillä.

Seuraavassa on esimerkki siitä, miten valikkonäytössä tapahtuvaan valintaan vaadittava näppäilytoimenpide esitetään tässä oppaassa.
Esimerkki: (COMP)* * Sulkeissa on ilmoitettu niitä edeltävällä näppäimellä () valittava valikon kohde. Huomaathan, että sulkeiden sisältöä ei näppäillä.

Kursorinäppäimeen on merkitty pääsuuntiin osoittavat nuolet kuvan mukaisesti. Tässä oppaassa kursorinäppäimen painallukset on esitetty merkeillä , , ja .

Näytön lukeminen

Kaksirivisessä näytössä voi tarkastella samaan aikaan sekä laskentakaavaa että sillä saatua tulosta.

(1) Laskukaava
(2) Laskun tulos
(3) Ilmaisimet

Alla esitetyssä taulukossa on kuvattu yleisimmät näytön ylälaidassa (3) näkyvät ilmaisimet.

Ilmaisin: Merkitys:
Näppäimistön toiminnot on vaihdettu -näppäimellä. Kun painat jotain näppäintä, näppäimistö palaa normaaliksi ja ilmaisin sammuu.
Laite on kytketty alfasyöttömoodiin -näppäimellä. Kun painat jotain näppäintä, alfasyöttömoodi kytkeytyy pois päältä ja ilmaisin sammuu. (vain fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS)
// Ilmaisee asetusvalikkoon määritellyn kulmayksikön (: asteen, : radiaanin tai : goonin).
FIX Desimaalien määrä on lukittu.
SCI Merkitsevien numeroiden määrä on lukittu.
M Itsenäiseen muistiin on tallennettu arvo.
STO Laskin odottaa muuttujan nimen syöttöä, jotta muuttujan arvo voidaan hakea muistista. Tämä ilmaisin tulee näkyviin, kun painat (STO). (vain fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS)
RCL Laskin odottaa muuttujan nimen syöttöä, jotta muuttujan arvo voidaan hakea muistista. Tämä ilmaisin tulee näkyviin, kun painat . (vain fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS)