Muistitoimintojen käyttö

Tulosmuisti (Ans)

Kun syötät arvoja tai lausekkeen ja painat tämän jälkeen -näppäintä, laskutoimituksen tulos tallentuu automaattisesti laskimen tulosmuistiin.

fx-82MS/fx-85MS/fx-300MS/fx-350MS: Näppäimellä tapahtuvan tallennuksen lisäksi tulosmuistiin voi tallentaa tuloksen painamalla (%), , (M-) tai (STO) ja jotakin kirjainta (A–F tai M, X, tai Y).
fx-220 PLUS: Näppäimellä tapahtuvan tallennuksen lisäksi tulosmuistiin voi tallentaa tuloksen painamalla (%), , (M-) tai (Min).

Voit hakea tulosmuistiin tallennetun tuloksen painamalla .

Tulosmuistiin voi tallentaa korkeintaan 15 merkin pituisen mantissan ja kahden merkin pituisen eksponentin.

Jos jonkin yllä esitetyn näppäilyn yhteydessä tapahtuu virhe, tulosmuistiin ei tallennu mitään tietoa.

Peräkkäiset laskutoimitukset

Voit aloittaa uuden laskutoimituksen näytössä näkyvällä edellisen laskutoimituksen tuloksella (joka on lisäksi tallennettu laskimen tulosmuistiin). Kun painat toimintonäppäintä tuloksen ollessa laitteen näytössä, arvo muuttuu muotoon Ans. Tämä tarkoittaa, että kyseinen tulos on tallennettu laitteen tulosmuistiin.

Laskennan tulosta voidaan käyttää myös seuraavan A-tyypin funktion kanssa (x2, x3, x-1, x!, DRG), +, -, xy, x , ×, ÷, nPr ja nCr.

Esimerkki 1: Jaetaan kertolaskun 3 × 4 tulos 30:llä

• (jatkuu)    30

Esimerkki 2: Suoritetaan seuraavat laskutoimitukset:

• (jatkuu)    789