Skjutreglagen

F1
Vad används skjutreglagen till?
S1
Skjutreglagen används till att specificera antalet decimaler för avrundning och hur räknaren ska avrunda beräkningsresultat.

F: Flytande decimalpunkt som uppvisar värdet utan avrundning

CUT: Värden kortas av vid de antal decimaler som angetts i de aktuella inställningarna hos decimalväljaren (det andra skjutreglaget)

UP: Värden avrundas upp till de antal decimaler som angetts i de aktuella inställningarna hos decimalväljaren (det andra skjutreglaget)

5/4: Värden avrundas (0,1,2,3,4 kortas av; 5,6,7,8,9 avrundas uppåt) till de antal decimaler som angetts hos decimalväljaren (det andra skjutreglaget)

4,3,2,1,0: Anger antalet decimaler till 4,3,2,1,0 när avrundningsväljaren står i läget CUT, UP och 5/4

ADD2: Två decimaler antas för inmatningar och resultat av alla additions- och subtraktionsoperationer. Om du endast matar in 2 får du värdet 0,02 för inmatningen. Om du använder knappen "." när du matar in ett värde placeras decimaltecknet på den plats du anger. Det här läget har ingen effekt på multiplikation och division.