Hur omvandlar jag valuta?
S3
1. Tryck på [M/EX] för att växla mellan konverteringsläge och minnesläge.
2. Konverteringsläget indikeras av att ”EXCH” visas på displayen.

• Ange omräkningskurser
Valuta 1 [C1] är ditt lands valuta och är därför alltid inställt på 1.
Valuta 2 [C2] och Valuta 3 [C3] är valutorna för två andra länder. Du kan ändra dem vid behov.
Vissa modeller har en ytterligare inställning för omräkningskurs som heter Valuta 4 [C4], vars kurs också kan ändras.

Exempel:
För att ange omräkningskursen 1 USD ([C1] hemvaluta) = 0.95 EUR för Valuta 2 ([C2])
trycker du på [AC] och därefter trycker du ned [%] i cirka två sekunder. Ange sedan [C2] 0.95 [%].

Räkna om 95 EUR till USD med hjälp av [C1] och [C2] ovan.
Tryck på [AC] och mata sedan in 95 [C2] [C1].

Räkna om 100 USD till EUR med hjälp av [C1] och [C2] ovan.
Tryck på [AC] och ange 100 [C1] [C2].

* Du kan kontrollera den inställda kursen genom att trycka på [AC] och sedan på [C2]

* På vissa modeller finns en [C/AC]-knapp istället för de separata knapparna [C] och [AC]. På sådana modeller trycker du en gång på [C/AC] om du vill utföra en [C]-operation och två gånger om du vill utföra en [AC]-operation.