Om funksjoner og ytelse

Q6
Blir klokken påvirket av magnetisme?
A6
• Selv om digitale klokker vanligvis ikke påvirkes av magnetisme, bør man unngå særlig sterk magnetisme (fra medisinsk utstyr osv.), fordi det kan føre til funksjonsfeil og skade på elektroniske komponenter.

• Viserne på analoge klokker og kombinasjonsklokker (analog-digital) styres av en motor som bruker magnetisk kraft. Når en slik klokke er i nærheten av en enhet (høyttaler, magnetisk halskjede, mobiltelefon osv.) som avgir sterk magnetisme, kan magnetismen forårsake at klokken går saktere eller raskere, eller at den stopper, slik at den viser feil klokkeslett.