Om håndtering av en klokke

Q3
Er det noen forholdsregler man må ta når man håndterer vannbestandige klokker?
A3
Det følgende gjelder for klokker som er merket med WATER RESIST eller WATER RESISTANT (vannbestandig) på baksidedekselet.

Modeller som er «WATER RESIST» eller «WATER RESISTANT» (vannbestandige)
Vannbestandighet til daglig bruk
Utvidet vannbestandighet til daglig bruk
5 atmosfærer
10 atmosfærer
20 atmosfærer
Merking
På klokkens forside eller baksidedeksel
NO BAR-merke
5BAR
10BAR
20BAR
Eksempel på daglig bruk
Håndvask, regn
Ja
Ja
Ja
Ja
Vannrelatert arbeid, svømming
Nei
Ja
Ja
Ja
Brettseiling
Nei
Nei
Ja
Ja
Fridykking
Nei
Nei
Ja
Ja
• Ikke bruk klokken under apparatdykking eller andre typer dykking som krever lufttanker.
• Klokker som ikke er merket med WATER RESIST eller WATER RESISTANT(vannbestandig) på baksidedekselet, er ikke beskyttet mot effekten av svette. Slike klokker bør ikke brukes under forhold der de utsettes for store mengder svette eller fuktighet, eller direkte vannsprut.
• Selv om en klokke er vannbestandig, må du ta forholdsreglene for bruk som er beskrevet nedenfor. Slike typer bruk reduserer vannbestandigheten og kan føre til dugg på glasset.
– Ikke bruk kronen eller knappene mens klokken er under vann eller våt.
– Unngå å bruke klokken i badekaret.
– Ikke bruk klokken i oppvarmet svømmebasseng, badstue eller andre omgivelser med høy temperatur/fuktighet.
– Ikke bruk klokken mens du vasker hendene eller ansiktet, gjør husarbeid eller utfører andre oppgaver som omfatter såpe eller rengjøringsmidler.
• Etter at klokken har vært i saltvann, må salt og skitt skylles bort med rent vann.
• For å opprettholde vannbestandigheten må klokkens pakninger skiftes ut regelmessig (ca. hvert andre eller tredje år).
• En fagperson kontrollerer at klokken har riktig vannbestandighet når du får batteriet skiftet. Skifte av batteri gjøres med spesialverktøy. Batteriet skal alltid skiftes på kjøpsstedet eller hos et autorisert CASIO-servicesenter.
• Noen vannbestandige klokker har moteriktige skinnarmbånd. Unngå svømming, vasking eller andre aktiviteter som gjør at et skinnarmbånd blir direkte utsatt for vann.
• Den vannbestandige klokken er testet i henhold til ISO-forskriftene.

Modeller som er «AIR DIVER’S 200M» (luftdykker 200 m) eller «DIVER’S WATCH 200M» (dykkerur 200 m)

• Et dykkerur er utformet for å tåle trykket på ned til 200 meters dyp. Ikke bruk denne klokken på større dybder enn det som merkingen angir. Den kan brukes under fridykking, apparatdykking osv. Ikke bruk dykkerur under dypdykking (dykking med pustegassblanding) eller på større dybder enn angitt.
• Knappene på klokken kan betjenes under vann. Kronen må ikke betjenes mens klokken er under vann.
• Etter at klokken har vært i saltvann, må salt og skitt skylles bort med rent vann.
• For å opprettholde vannbestandigheten må klokkens pakninger skiftes ut regelmessig (annethvert år).
• En fagperson kontrollerer at klokken har riktig vannbestandighet når du får batteriet skiftet. Skifte av batteri gjøres med spesialverktøy. Batteriet skal alltid skiftes på kjøpsstedet eller hos et autorisert CASIO-servicesenter.
• Dykkeruret er testet i henhold til ISO-forskriftene.