Om håndtering av en klokke

Q5
Hva slags regelmessig vedlikehold må jeg utføre?
A5
Husk at du går med klokken rett på huden din, akkurat som et klesplagg. For å sikre at klokken fungerer som den skal, må du holde den ren ved regelmessig å tørke av den med en myk klut og dermed holde klokken og armbåndet frie for skitt, svette, vann og andre fremmedlegemer.

• Hvis klokken utsettes for saltvann eller søle, må den skylles med rent vann.

• På metallarmbånd eller harpiksarmbånd med metalldeler må du bruke en myk tannbørste eller lignende redskap til å skrubbe armbåndet med en svak blanding av vann og et mildt, nøytralt rengjøringsmiddel, eller med såpevann. Deretter må du skylle med vann for å fjerne alt gjenværende rengjøringsmiddel og tørke klokken med en myk, absorberende klut. Når du vasker armbåndet må urkassen pakkes inn i plastfolie, slik at den ikke kommer i kontakt med rengjøringsmiddel eller såpe.

• Harpiksarmbånd skal vaskes med vann og tørkes av med en myk klut. Vær oppmerksom på at det iblant kan oppstå et flekkete mønster på overflaten av et harpiksarmbånd. Dette har ingen effekt på hud eller klær. Flekkene kan tørkes bort med en klut.

• Fjern vann og svette fra et skinnarmbånd med en myk klut.

• Hvis krone, knapper eller dreibar bezel ikke brukes, kan det føre til problemer med bruken av dem på et senere tidspunkt. Med jevne mellomrom må kronen og den dreibare bezelen dreies og knappene trykkes inn for å sikre riktig funksjon.