Liukuvalitsin

Q1
Mihin [F CUT 5/4] -kytkintä tai [DEC] F, 0, 2 -näppäintä käytetään? (HR-8-sarja)
A1
HR-8-sarjan laitteissa on [DEC]-näppäin, jonka yläpuolella lukee F, 0, 2, ja 5/4. Monissa muissa laskimissa puolestaan on [F CUT 5/4] -valitsin.
Näppäimen tai kytkimen avulla valitaan pyöristäminen tiettyyn määrään desimaaleja. F on liukuva desimaali (ei F-symbolia näytössä), 0 tarkoittaa 0 desimaalia ja 2 pyöristää kahden desimaalin tarkkuuteen.
5/4-toimintoa voi käyttää joko 0- tai 2-tilassa. Se kuvaa käytettyä pyöristystapaa. Laskin pyöristää luvun alaspäin, jos pyöristettävän desimaalin jälkeinen numero on 4 tai pienempi ja ylöspäin, jos numero on 5 tai suurempi.