fx-ESPLUS Series / fx-ES Series

Q6
Miksi saan funktiolaskun vastaukseksi aivan eri tuloksen kuin vanhemmilla CASIOn laskinmalleilla?
A6

Käytettäessä malleja, joissa on Natural Textbook Display (Luonnollinen oppikirjanäyttö), sulullisen funktion muuttujaa on seurattava sulkeva sulkumerkki. Painikkeen [)] painamatta jättäminen muuttujan jälkeen jättää myös sulut sulkematta, ja tämä saattaa johtaa ei-toivottuihin arvoihin tai lausekkeiden sisällyttämiseen osaksi muuttujaa.

Esimerkki: (sin30)+15 (kulma: Deg)
S-V.P.A.M-malli:
[sin] 30 [+] 15 [=]                  tulos: 15,5

fx-ESPLUS Series/ fx-ES Series :
[sin] 30
[)] [+] 15 [=]             tulos: 15,5
Painikkeen [)] painamatta jättäminen, kuten alla on kuvattu, saattaa johtaa sin45:n laskuun.