fx-ESPLUS Series / fx-ES Series

Q1
Laskin näyttää tuloksen murtolukuna. Kuinka saan muutettua sen desimaaliluvuksi?
A1
1. Kun tehtävän tulos on näytetty, paina painiketta [ S<=>D ] (alla oleva kuva). Se muuttaa murtoluvun desimaaliluvuksi. Tätä painiketta painamalla voit vaihdella desimaalilukumuodon ja murtolukumuodon välillä.
2. Paina laskutoimituksen jälkeen painikeyhdistelmää [SHIFT] [=] pelkän painikkeen [=] sijasta.
3. Muuta laskintila tilasta "MathIO" tilaan "LineIO" painamalla ensin painiketta [SHIFT], tämän jälkeen painiketta [MODE] ja sitten numeroa [2] tilalle "LineIO". Tilassa "LineIO" toiminnan tulos näytetään aina desimaalilukuna.
Huomaa: Jos syötät π tai sen kertojan ja painat painiketta [=] tuloksena on jälleen π tai sen kertoja. Edellä mainittujen vaihtoehtojen avulla voit muuttaa tuloksen desimaaliluvuksi.